Welkom op Energiefiets.be

Op deze site komt binnenkort meer informatie over de mogelijkheden om via de fiets energie op te wekken. De energiefiets is een nevenproject van het Low Impact project. Om mijn eigen voetafdruk te verkleinen heeft Werner voor mij een energiefiets in elkaar geknutseld. Daarmee is het mogelijk om elektriciteit op te wekken en op te slaan in een batterij. Daarmee kan ik dan een computer doen werken of de GSM opladen.

Omdat nogal wat mensen meer willen weten over de energiefiets en ik ook gemerkt heb dat er redelijk wat knustelaars zijn die zelf met zo’n fietsen experimeteren deze site dus. Uitwisselen van informatie, aankondigen van activiteiten en onze ultieme droom: het organiseren van een Belgisch kampioenschap energiefietsen.  Reacties en medewerking welkom!

Op de foto: Nick Balthazar test mijn energiefiets op de Gentse feesten.

12 Reacties to “Welkom op Energiefiets.be”

 1. Mr WordPress Says:

  Hi, this is a comment.
  To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

 2. Johan D'haene Says:

  Héél leuk idee, daar doe ik zeker aan mee !
  Wanneer is het eerste Belgisch Kampioenschap gepland ?
  Ondertussen maak ik me zelf een energiefiets. Ik ben elektricien dus dat zal wel meevallen om een goeie energiefiets te bouwen die genoeg energie opwekt. Daar ik dagelijks op de fiets zit thuis (hometrainer) zal dat een argument zijn om nog wat meer te fietsen ! Alle goede raad is welkom !
  Ook ga ik mij wagen aan een windmolen.
  Ook daar, alle goeie raad welkom !
  Vriendelijke groene groeten vanuit Wetteren

 3. Astrid De Wachter Says:

  Hallo,
  Ik maak deel uit van de vzw Périple en la Demeure in de verre en hoge ardennen en wij zijn geïnteresseerd in een energiefiets of kleine windmolen om water (om onze serre te bevloeien) naar boven te pompen en ev. ook voor belichting tijdens tentoonstellingen in onze tuin. Wij zijn helaas geen erg goeie bricoleurs, maar alle tips en goeie raad zijn meer dan welkom!
  Vriendelijke groeten vanuit Walenland

  • Eric Vancoppenolle Says:

   Ik heb een beter idee dan zomaar een hometrainer aan te sluiten op batterij !! Veel professioneler dan wat ik tot nog toe heb gezien !!! Wil graag samenwerken met ’n geïnteresseerde !!!

 4. Danny Says:

  Ik zou graag alle sportscholen willen voorzien van deze fietsen. Mail me SVP als hier mogelijkheden voor zijn. (Ik heb al potentiële klanten) Danny1971apenstaartjeshotmail.com (Nederland)

 5. Dynamo Says:

  Hoeveel energie wekt een goeie energiefiets op na 1 uur trappen ?
  Interessant voor Fitnesscentre ?

  • lowimpactman Says:

   Beste,

   Een gewone fietser kan 100 watt per uur leveren, dus dat wil zeggen dat je 10 uur moet fietsen om 1 kWh bij elkaar te hebben. Een getrainde fietser kan wel 200 watt leveren, maar dan hou je het ook geen 5 uur vol. Er wordt nagedacht over toepassingen o.a. voor fitness zie http://www.wewatt.be

 6. tom Says:

  Whaaw, geweldig, dat moet ik ook hebben!

 7. Dynamo Says:

  Er zijn 10000 gevangen in België x 100 Watt x 3 uur = 3 miljoen Watt. Dat zijn dus 3 miljoen oude gloeilampen of 15 miljoen spaarlampen. En Dutroux, Ronald Janssen en C° mogen gerust wat harder trappen.

  Op Wewatt helaas weinig product te zien. Het model lijkt me niet echt low budget eerder iets voor in het Europees Parlement te zetten voor de (dure) show.

 8. erik groen Says:

  Voor Nederlanders is het misschien interessant te weten dat energie fietsen, spinners, barkrukken, ligfietsen en tribune te huur zijn bij groeninnovaties.nl

 9. Hometrainer Says:

  Ondertussen wat sluikreclame maken, maar lijkt me toch een intressante link :

  https://mancave.conrad.nl/diy-fietsgenerator-energie-opwekken-met-je-hometrainer/

  Heb het zelf nog niet geprobeerd.
  Hometrainers ombouwen lijkt me toch een interessant project voor fitnesscentra of scholen, bvb via een werklozenproject of als project in technische school.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: